به گزارش خبرنگار مهر، توسعه راهها و ایجاد محورهای مواصلاتی اساسیترین حوزه پیشرفت جوامع در حوزههای مختلف به شمار میرود كه توجه روز افزون به این مقوله مهم نقش بسزایی در تسهیل و ارائه خدمات متعدد دارد.
صاحب نظران اقتصادی معتقدند که بازسازی جادهها باعث میشود سرمایهگذاری رونق گیرد و روند انتقال مواد غذایی با هزینه کمتر انجامشود و درروند مبادلات بازرگانی نیز رونق بیشتر ایجاد شود.
در واقع محورهای مواصلاتی به عنوان شریانهای حیاتی یک جامعه، نقش حساس و انکارناپذیری در توسعه هر منطقه دارند. احداث راههای مواصلاتی اعم از آزادراهها، بزرگراهها، راه آهن و... یکی از مهمترین شاخصههای توسعهیافتگی به شمار میرود به طوری که به گفته بسیاری از کارشناسان تاثیر این عامل بر رشد و گسترش سایر عوامل توسعه انکارناپذیر است و زمینه آبادانی هر منطقهای را از جهات مختلف فراهم میآورد.
برهمین اساس میتوان گفت راهها در امر توسعه اقتصادی هر منطقه سهم کلیدی بر عهده دارند چرا که توسعه بخش کشاورزی، بخش صنعت، گردشگری و سایر مولفههای توسعه و شکوفایی منطقه مرهون پیشرفت در زمینه راهسازی است و این در صورتی خواهد بود که این حوزه حالت پویا و فعالی به خود گیرد.
بر همین اساس راههای ارتباطی یکی از اجزای مهم اقتصاد ملی به دلیل ایفای نقش زیربنایی در این پروسه حائز اهمیت است، هر چند توسعه راههای ارتباطی به تنهایی عامل توسعه یک جامعه نیست اما نباید از خاطر دور داشت که یکی از عناصر کلیدی در توسعه اقتصادی، وجود محور مناسب برای سهولت در امر حمل و نقل است.
درهمین راستا جوامعی که نسبت به این مقوله غفلت کنند اندک اندک از قافله پیشرفت و توسعه باز میمانند. در این میان استان چهارمحال و بختیاری از جمله استانهای کشور است که از نبود راههای ارتباطی استاندارد محروم است و همین عامل مانع بزرگی بر توسعهیافتگی این استان به شمار میرود.
در واقع عدم برخورداری از جادهها و محورهای مواصلاتی استاندارد و امن مشکلات و مسائل متعددی برای مردم این استان به دنبال داشته و این امر میطلبد تا مسئولان مربوطه اجرای پروژههای جادهسازی و بهسازی محورهای مواصلاتی این استان را سرعت بخشند و یکی از موانع بزرگ محرومیت این استان را از میان بردارند.
چهارمحال و بختیاری دارای کمترین میزان توسعه یافتگی در راهها است
امیر عباس سلطانی نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در همین رابطه با اشاره به وضعیت راهها و جادههای استان به خبرنگار مهر گفت: چهارمحال و بختیاری از معدود استانهای کشور است که در حوزه راهها دارای کمترین میزان توسعهیافتگی است.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در حوزه راههای ارتباطی دارای معضلات بسیاری است، افزود: بسیاری از جادههای این استان از استاندارد لازم برخوردار نبوده و سالانه تلفات بسیاری را به بار میآورند.
سلطانی بر ضرورت چهارخطه کردن محورهای مواصلاتی این استان تاکید و تصریح کرد: با چهارخطه کردن محورهای ارتباطی استان نه تنها امنیت و ایمنی مسافران را میتوان موجب شد بلکه بستر لازم برای رشد و پیشرفت استان را میتوان فراهم کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جاده یکی از زیرساختهای توسعه به شمار میرود چراکه اگر جادهای وجود نداشته باشد صنعت، گردشگری و کشاورزی آن منطقه نیز اهمیت خود را از دست میدهد.
نبود استاندارد در جاده بروجن - لردگان - خوزستان
مجید جلیل، نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار مهر گفت: جادههای استان به ویژه در محور لردگان - بروجن از استاندارد لازم برخوردار نیست و روزانه شاهد تلفات جانی و مالی بسیاری در این محور هستیم.
وی با بیان اینکه جادههای شهرستان لردگان از حادثهخیزترین جادههای استان است، افزود: هر ساله تعداد زیادی از رانندگان و مسافران جان خود را در این محورها از دست میدهند لذا این امر میطلبد تا مسئولان استان و کشور به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند.
جلیل ادامه داد: ترافیک بالا، نبود ظرفیت در جاده، پیچهای تند و عدم ایمنسازی نقاط حادثهخیز از مهمترین مشکلاتی است که در محورهای این شهرستان ایجاد معضل و حادثه میکند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث اخیر در جاده لردگان - خوزستان تصریح کرد: این جاده یک محور مواصلاتی و ترانزیتی است که جنوب را به مرکز کشور متصل میکند.
جلیل تصریح کرد: همچنین این جاده بسیار پرترافیک بوده و جوابگوی این همه تردد وسیله نقلیه نیست و تاکنون چندین بار وزیر راه و شهرسازی را به مجلس فراخوانده و از وی در این رابطه سوال شده است.
توجه به راه آهن نیز از دیگر اقدامات لازم در راستای توسعهیافتگی است
جدای از حمل و نقل جادهای، توجه به راه آهن نیز از دیگر اقدامات لازم در راستای توسعهیافتگی است. راه آهن ویژگیهایی از جمله ایمنی بالا، هزینه کمتر، اقتصادی بودن و کاهش آلودگی زیست محیطی را دارد. مطمئنا راه آهن به تنهایی میتواند بار توسعه منطقه را به دوش کشد.
این در حالی است که چهارمحال و بختیاری از این فرصت بسیار خوب نیز محروم است و با وجود پیگیریها و مطالبات مردمی هنوز پروژه راهآهن استان نیمهتمام است و با سرعت کندی که دارد تا چندین سال آینده امیدی به بهرهبرداری از آن وجود دارد.
نماینده مردم شهرستان شهرکرد، شهرستان سامان و شهرستان بن در مجلس شورای اسلامی در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهرگفت: پروژه خط راهآهن استان کلنگزنی شده و باید ظرف مدت دو سال تکمیل و به بهرهبرداری برسد که در این صورت میتوان شاهد تحول چشمگیری در رشد و آبادانی استان باشیم.
سیدسعید زمانیان افزود: نمایندگان استان تاکنون پیگیریهای بسیاری مبنیبر تسریع در روند تکمیل پروژه راهآهن استان انجام دادهاند و امید میرود این مهم به زودی محقق شود.
به نظر میرسد با وجود تمام پیگیریها و تلاشهای نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هنوز در رابطه با تخصیص اعتبارات لازم برای توسعه و بهسازی راهها و محورهای ارتباطی استان اقدامات لازم از سوی مسئولان کشوری انجام نگرفته و راههای این استان روزانه تلفات جانی و مالی بسیاری برای مردم این استان در پی داشته که این امر میطلبد مسئولان مربوطه در وزارت و ادارهکل راه و شهرسازی در این رابطه توجه و تلاش مجدانه و ویژهای داشته باشند چراکه نبود راههای ارتباطی مناسب این استان را با چالشهای بسیاری روبرو کرده و به ویژه حوزه اقتصادی و معیشتی مردم را تحتالشعاع خود قرار داده است.
نظر شما